Website van de Stichting Sterilisatiefonds Huisloze Katten


 
HUGO
         
Hugo woont alweer een aantal jaren bij de stichting, de reden dat hij hier woont is dat hij zijn vorige baasje een paar keer behoorlijk heeft gebeten en gekrapt.
Deze mevrouw was erg bang van hem geworden en wilde afstand doen , echter in het asiel heeft zo’n dier totaal geen kans om een nieuw baasje te vinden. .
Hij was toen bij Monique, dierenarts en mede bestuurslid van de stichting gebracht en na daar twee weken te hebben gezeten wilde ik het wel met het mannetje gaan proberen, de eerste dagen was het wel even schrikken want hij leek meer op een boze tijger dan op een normale huiskat.
Na een weekje of twee ging het gelukkig stukken beter en na een paar keer een aanvaring met hem te hebben gehad is het nu een schat van een dier die als een hondje achter me aanloopt en totaal geen agressief gedrag meer vertoond, alleen vreemden moeten nog erg met hem oppassen.
Als er donateurs hier naar de katten komen kijken waarschuw ik ze altijd dat ze Hugo moeten negeren omdat hij niet te vertrouwen is, hij zat een keer bij een goede vriend van mij op schoot en net toen ik hem wilde waarschuwen omdat ik de blik in Huug zijn ogen zag was het al gebeurd, een bloedende neus met een paar behoorlijke krassen erop was het resultaat.
Ik ben gek met het kereltje en hoop dat hij nog een aantal jaren hier mag wonen.