Website van de Stichting Sterilisatiefonds Huisloze Katten


 
 
kat als wegwerpartikel

                 Kat als wegwerpartikel.
Het lijkt ieder jaar weer erger en erger te worden, een paar keer per week krijg ik wel een mail of telefoontje van mensen die hun kat om de meest vreemde redenen kwijt willen.
In de zomer is allergie een goeie, poes of kater wegdoen voor je vakantie is goedkoper dan een goed pension zoeken want na je vakantie haal je dan toch weer een gratis kat van internet.
Ik snap alleen niet dat dit soort mensen een prettige vakantie kan hebben met de wetenschap dat je van te voren je huisdier hebt afgedankt, bah wat heb ik een hekel aan dat soort mails of telefoontjes en kan het dan ook niet opbrengen om vriendelijk te blijven.
Wat is er niet makkelijker en goedkoper dan in de familie of kennissen kring te vragen of iemand tijdens je vakantie je poes/kater aan huis wil verzorgen, vaak wil een goede buur dit ook wel doen en als die ook een huisdier heeft gaat het gewoon over en weer.
Het komt natuurlijk ook wel voor dat er echt een goede reden is dat je afstand moet doen van je huisdier en die mensen help ik ook graag als het even kan, zelf neem ik voorlopig echt niets meer op met de op handen zijnde renovatie en er lopen er hier ook meer dan genoeg rond, met de twee gehandicapte poezen erbij verveel ik me echt geen moment en heb mijn handen meer dan vol.
Na de vakantie periode komt de vraag naar kittens, deze mensen verwijs ik altijd naar een asiel waar de meest leuke oudere en jonge katten zitten die een goed baasje zoeken.
Als iedereen die een huisdier aanschaft nu eens de verantwoording nam om als het dier nog niet “ geholpen” is dit zsm te laten doen want het kattenoverschot in ons land is enorm.
Een nestje is natuurlijk leuk maar wat komt ervan al die kittens terecht, vergeet niet dat ze met zo’n 6 maanden al geslachtsrijp zijn.