Website van de Stichting Sterilisatiefonds Huisloze Katten


 
JEWEL

    
Dit meisje heeft  7 maanden van haar leventje bij een ‘dierenarts’ in een donker achteraf hokje gezeten, ze was toen ze 7 weekjes was aangereden en daar toen binnengebracht.
Haar achterlijfje was gedeeltelijk verlamd en ze kon haar urine niet goed ophouden en verloor daar aldoor kleine plasjes. In het hokje waar ze al die maanden heeft gezeten lag alleen een krantje en stond een kattenbakje, 1 keer per dag kwam iemand haar hokje schoonmaken en een bakje knabbels neerzetten. Omdat ze aldoor urine verloor was haar hele achterkant gaan ontsteken en stinken maar niemand die daar toen iets aan heeft gedaan.
Toen ik dit hele verhaal via via hoorde heb ik gelijk aangeboden om Jewel over te nemen, ach ach wat stonk dat arme dier en wat zag die wond er vreselijk uit.
Dierenarts  Monique heeft er heel wat werk aan gehad om onder narcose al dat dode weefsel te verwijderen en heeft haar daarna lekker gewassen zodat ze weer heerlijk fris rook.
Met een antibiotica kuur en pijnstilling kon ik haar weer meenemen , thuis stond er al een grote bench met vetbedjes en speeltjes en een eigen klimpaaltje voor haar klaar en wat was ze gelukkig met al haar speeltjes, dit had ze in haar leventje nog nooit gehad.
Haar wonden genazen al snel maar haar blaas is helaas nooit goed gekomen maar Jewel is heel gelukkig in haar eigen ‘huis’ voor het raam waar ze naar buiten naar de vogeltjes kan kijken en ze taalt er niet naar om eruit te willen.
Iedere ochtend moet alles verschoond worden maar ze heeft nooit meer een wondje gehad in de 2 jaar dat ze nu hier is, gewoon een kwestie van schoon houden meer niet.
Zolang Jewel zich gelukkig voelt in haar eigen ‘huisje’ gaan we gewoon zo door, iedereen die haar hier ziet valt het op dat het zo’n vrolijk en speels meisje is maar wat wil je ook als je maanden lang helemaal niets anders hebt gezien dan de tralies van je hok , er is toen ze hier kwam een wereld voor haar open gegaan.