Website van de Stichting Sterilisatiefonds Huisloze Katten


 

Hoe het begon!

Hier kun je het verhaal lezen hoe de STICHTING STERILISATIEFONDS HUISLOZE KATTEN ooit begonnen is.
   


Ja hoe begon het eigenlijk, natuurlijk heb ik altijd al van dieren gehouden en heb toen ik 16 was in een hondenkennel gewerkt en daar ook leren trimmen.
Toen ik hier in Amsterdam in de Czaar Peterstraat kwam wonen hadden we om de hoek een groot rangeer terrein van de NS waar ik altijd mijn hondjes lekker liet uitrennen.Op een keer zag ik daar een moederpoes met kittens, het bleek al snel dat moederpoes verwilderd was en de kittens al vrij schuw.
Met een  vangkooi ben ik eerst het moedertje gaan vangen om te laten steriliseren en daarna de 3 kittens die ik wilde proberen te gaan plaatsen. Het moedertje heb ik na 5 dagen weer teruggezet en haar 2x daags eten gebracht, ik had haar Saartje genoemd. De kittens bleven schuw en zijn toen bij mij thuis blijven wonen, voor Saartje heeft een vriend een lekker hokje gemaakt waar ze ’s nachts in kon slapen en waar ze ook jarenlang gebruik van heeft gemaakt.
Toen ze zo’n 16 jaar oud was en ziek werd heb ik haar weer weggevangen om te laten inslapen want ik wilde niet dat ze ergens zou weg kruipen om dood te gaan en ik haar niet meer zou kunnen vinden.
Ondertussen kwamen er regelmatig nieuwe katten bij die ik als ze tam waren heb proberen te plaatsen en als ze echt verwilderd waren dan gingen ze terug naar de vangplek en kregen ze iedere dag een lekker hapje van me.Alles werd natuurlijk eerst gesteriliseerd/gecastreerd.
Toen de gemeente het plan had om op het terrein woningen te gaan neerzetten heb ik de 5 overgebleven poezen weer gevangen en in huis genomen waar ze nog een paar jaartjes hebben geleefd.
Zo is het allemaal begonnen, als je eenmaal met dit werk begint kun je niet meer stoppen want nog steeds worden huisdieren als oude schoenen afgedankt.